travel

FASHIONISTA FEATURE: MY HOTSPOTS

LET'S JUMP TO

Share

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Pick up the latest copy of Fashionista magazine to read all about my favourite spots in town. The issue – with Miss Miley on the cover, can’t miss – is in stores as from tomorrow and is the perfect mag to flip through and get inspiration. 
My 5 hotspots are: (in Dutch) 
Antwerpen als shoppingstad kent geen geheimen meer voor blogster Elien Migalski van Dogs and Dresses. De stad dient vaak als backdrop voor haar outfit posts, ze laat zich inspireren door het modebewust volkje dat rondloopt in de straten en kan uren verdwalen in de talrijke winkeltjes die Antwerpen rijk is. Sommige van die plekken zijn verborgen pareltjes die Elien graag met jullie deelt. 
Stay 
Sinds eind vorig jaar heeft de Antwerpse Nationalestraat er een nieuwe hotspot bij: STAY, een ‘boutique bar’ waar je kan shoppen én iets eten en drinken. Niet enkel de winkel is gloednieuw, ook het concept is uniek! STAY staat voor ‘style, taste and you’. Je vindt er stijlvolle kledij voor mannen en vrouwen, eigentijdse interieurspullen en kleine meubelen, juwelen, accessoires, cosmetica en veel meer. Bovendien kan je er terecht voor een lekkere lunch, verse sapjes en een glaasje bubbels. Shopping as it should be! 
Nationalestraat 49
2000 Antwerpen 
Open van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 18u 
Gesloten op maandag en zondag 
Clouds of Fashion 
Nog zo’n gloednieuw adresje in het centrum van Antwerpen is Clouds of Fashion op de Melkmarkt. Eigenares Laurentine gaat elk seizoen op zoek naar de meest exclusieve jurkjes en hipste schoenen, maar in haar winkel vindt je ook originele handtassen en andere leuke accessoires zoals sieraden en iPhone hoesjes. Clouds of Fashion is het shop walhalla voor iedereen die op zoek is naar spannende, eigenzinnige en betaalbare items. 
Melkmarkt 6
2000 Antwerpen 
Open van dinsdag tot zaterdag van 11u tot 18u 
Gesloten op maandag en zondag
Damoy 
Multibrandstore Damoy is een geweldig boetiekje gelegen in een zijstraatje van de Meir. Florence, eigenares en fashionista, weet wat mooi is, en dat zie je bij Damoy. Hier vindt je onbekende nieuwe merken, bohemian items zoals haarbandjes en maxi rokken, en minimalistische stukken van Scandinavische designers. Het leuke aan Damoy is dat je eindeloos kan combineren met de collecties en er buitenstapt met de perfecte outfit! 
Groendalstraat 24
2000 Antwerpen 
Open van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u 
Gesloten op zondag 
Think Twice 
De second-hand shop Think Twice in de Kammenstraat is ondertussen een gevestigde waarde voor vintage lovers. Je vindt er oversized jassen, lederen tassen en de perfecte jeansshorts, allemaal voor een klein prijsje. Eens per maand houdt Think Twice een uitverkoop, waarbij ze hun prijzen laten dalen tot €1. De perfecte plek om je liefde voor tweedehands te voeden! 
Kammenstraat 85
2000 Antwerpen 
Open van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u 
Gesloten op zondag 
Tinsel 
Bloggers need their latte’s, en de beste koffie haal je bij Tinsel. Deze ontbijt- en brunchbar is gelegen op het Antwerpse Zuid, en biedt een heerlijke selectie aan broodjes, gebak, koffie en thee. Mijn favoriet is de granola met yoghurt, gezond en superlekker. Het interieur is Scandinavisch getint en de bediening op en top vriendelijk. 
Vlaamse kaai 40
2000 Antwerpen 
Open op weekdagen vanaf 8.30u en in het weekend vanaf 9u 
Jus Jus 
Nieuw en helemaal hot: de gezonde sapjes van Jus Jus. Hier geen zware smoothies en gesuikerde drankjes, maar organische en koud geperste sapjes van groenten en fruit. Eén flesje van Jus Jus bevat maar liefst 1,5 kg rauwe groenten of fruit – het perfecte drankje voor tussendoor óf voor een heuse detox kuur. De mensen achter Jus Jus leveren hun verse sapjes aan de deur, maar je kan ook langsgaan voor een take-away bestelling. 
Helenalei 12
2018 Antwerpen 
Open op zondag, maandag, dinsdag en donderdag van 16u tot 18u

Share on pinterest
Pin to board
Share on facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Articles
No more posts to show, explore other topics: